anti-stress hub / zakelijk

Een gezond en groeiend bedrijf in een overspannen markt? Het kan met de anti-stress hub!

De Nederlandse economie draait op volle toeren en kan in 2018 opnieuw met 3,25 procent groeien. Goed nieuws dus voor jou en alle andere ambitieuze ondernemers!

Helaas brengt de groeiende economie ook bedreigingen met zich mee. Om goed te kunnen ondernemen is het cruciaal dat je de juiste mensen op de juiste plaats kunt inzetten. Maar het vinden en behouden van goed personeel blijkt in deze tijd een hele uitdaging te zijn. Het aantal banen blijft fors stijgen waardoor er een toenemende schaarste is op de arbeidsmarkt. Daarnaast, en misschien wel daardoor, wordt Nederland geteisterd door een toenemende stress epidemie. Maar liefst 1 miljoen Nederlanders heeft burn-outklachten en half Nederland heeft lichamelijke klachten door stress. Dit kost de samenleving zo’n 4,5 miljard euro per jaar. Hoog ziekteverzuim en uitstroom, inefficiënt werken, misverstanden op de werkvloer en veel focus op interne kwesties in plaats van klanten en sales zijn allemaal gevolgen van het leven in voortdurende stress. Stress beperkt de groei en winstgevendheid van de meeste organisaties. Deze rekening kan ook zomaar bij jou op de deurmat vallen!

Waarom zoveel stress?
Veel stress wordt veroorzaakt door een gebrek aan zelfkennis en zelfregulerende vaardigheden. En we hebben daar een collectieve achterstand in! We begrijpen onszelf niet, laat staan dat we elkaar begrijpen. Niet alleen persoonlijke maar ook culturele verschillen op de werkvloer leiden tot misverstanden en conflicten waardoor stressvolle situaties ontstaan.

Dagelijkse spanningen zorgen voor een overmatige dosis stress. Dit leidt tot negatief gedrag, waardoor nog meer stress ontstaat. Zo komen we in een vicieuze cirkel terecht. Vaak hebben we dat niet eens in de gaten. Of wel, maar weten we niet hoe we die cirkel effectief kunnen doorbreken. Tunnelvisie, onderling wantrouwen, stroeve communicatie en win-verlies gedrag neemt toe en voor je het weet komt je bedrijf in de gevaarzone terecht.

Verhoog de winstgevendheid van je organisatie met de anti-stress hub
Wij zien dat veel organisaties te weinig aandacht hebben voor vermindering van stressveroorzakende factoren. Jammer! Overmatige stress is namelijk te voorkomen. Met de anti-stress hub bieden we een aantal oplossingen voor ondernemers die hun ROI op menselijk kapitaal willen verhogen.

Reacties zijn gesloten.