Yin yoga & yoga nidra

Yin yoga
Yin yoga is een langzame vorm van yoga voor rustige houdingen die voor een langere tijd worden vastgehouden. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam opgerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Bindweefsel ondersteunt, verbindt en beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur.

Naast de lichamelijke voordelen is yin yoga een perfecte manier om te leren hoe je je kunt ontspannen in de spanning. Ten opzichte van meer energieke vormen van yoga, waarbij de fysieke kracht ontspanning lastiger maakt, biedt deze vorm van yoga de mogelijkheid om te ervaren hoe je geest omgaat met spanningen. Welke emoties, gedachten en sensaties ervaar je en hoe kan ademhaling je helpen om je te ontspannen. Een ’must know’ voor iedereen die stress in zijn leven de baas wil zijn.

Yoga nidra
De populariteit van yoga nidra groeit razendsnel. Het klinkt namelijk bijna te mooi om waar te zijn: jezelf helen door op je rug te liggen. Maar nee hoor: door de beoefening van yoga nidra maak je je hele systeem vrij van diepgewortelde impressies die misschien wel jarenlang voor stress hebben gezorgd. Dus: ga maar lekker liggen …

Docent
Dorota Rokita ”Balance is the key”

Ik ontdekte yoga nadat ik merkte dat ik gevangen zat in ‘de cirkel van doen’. Ons lichaam en onze geest hebben een pauze nodig, tijd om te vertragen en op te laden. In het huidige moment zijn, leren luisteren naar mijn lichaam en vertragen, dat zijn een paar van vele voordelen die yoga mij gebracht
heeft. Nadat ik de kracht van yoga had ervaren, wilde ik weten wat erachter zat. Ik heb de lerarenopleiding gevolgd bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam, gevolgd door andere lerarenopleidingen. Nu deel ik graag mijn ervaringen en kennis en geef ik yogalessen bij yogastudio’s, sportscholen en bedrijven. In mijn mindful yogalessen nodig ik je uit om je eigen grenzen te voelen, balans te vinden, te ontspannen en inzichten te leren toepassen in je dagelijkse leven.

Dorota in het kort:
Ervaren, gecertificeerd yogadocent en HR-manager. Met 10 jaar ervaring in verschillende branches en rollen. Integer, sensitief en motiverend.

Reacties zijn gesloten.